ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Ιδρυτές & ιστορικό

Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ιδρύθηκε με τη διαθήκη του Αρη Βουδούρη, εκδότη των εφημερίδων Ελεύθερος Τύπος και Τύπος της Κυριακής, στη μνήμη της γυναίκας του Λίλιαν, που έφυγε από τη ζωή σχεδόν ξαφνικά, τον Φεβρουάριο του 1989. Ένα χρόνο αργότερα, στις 4 Μαρτίου 1990, χάθηκε κι εκείνος, σε ένα τροχαίο ατύχημα. Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ανθρωπισμού, γενναιοδωρίας κι ευαισθησίας σε μια εποχή που κλονίζονται οι αξίες της κοινωνίας μας.

Ιστορικό

Σκοπός

Η αποστολή του Ιδρύματος, με βάση τη διαθήκη, στοχεύει στη χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους αποφοίτους που δεν έχουν τα αναγκαία μέσα για μεταπτυχιακές σπουδές, στην οικονομική στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και στην έμπρακτη ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Περισσότερα

Οργάνωση

Το Ίδρυμα σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη, διοικείται από 19μελές Συμβούλιο ισοβίων μελών. Μάθετε περισσότερα για την οργάνωση του Ιδρύματος.

Το όραμά μας για το μέλλον

Σήμερα η κοινωνική και εθνική συνοχή γίνεται υπέρτατη αξία και το έργο του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, που στοχεύει ακριβώς στην προαγωγή τους, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος.             

Περισσότερα