ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Έτος:
1994
Κατηγορία:
Τέχνη και πολιτισμός
Δωρεολήπτης:
Οι Φίλοι της Μουσικής
Ποσό:
€2.935.000

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» δημιουργήθηκε από το Σύλλογο “Οι Φίλοι της Μουσικής”, για να λειτουργήσει ως δεξαμενή πληροφοριών για τη μουσική και τις τέχνες, ικανή να στηρίξει διαρκή και πολυεπίπεδα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σκοπός της είναι η προώθηση της μουσικής και των τεχνών μέσω της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας. Είναι η μεγαλύτερη ελληνική μουσική βιβλιοθήκη, μια από τις μεγαλύτερες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, με περισσότερα από 141.000 τεκμήρια, τα οποία συνεχώς αυξάνονται , απευθύνεται σε ευρύ φάσμα κοινού, όπως φοιτητές, ερευνητές, καλλιτέχνες και λάτρεις της μουσικής και των τεχνών. Λειτουργεί με βάση τις σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης μουσικών βιβλιοθηκών και χρησιμοποιεί όλες τις νέες τεχνολογίες στο πεδίο των δραστηριοτήτων της.
Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τους επισκέπτες της και τους χρήστες από απόσταση με την πλούσια συλλογή της, ενώ παράλληλα διοργανώνει στους χώρους της πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής της Βιβλιοθήκης συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και τεκμηριώνει κάθε είδους υλικό, σχετικό με την ελληνική μουσική και αποτελεί ειδικό κέντρο έρευνας για αυτήν.
Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη , εκτίμησε από πολύ νωρίς τη σπουδαιότητα αυτού του έργου και αποφάσισε να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία του, με το ποσόν των 2.935.000 €.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί το 1994 και αποτελεί απόκτημα για τη χώρα αλλά και μεγάλη τιμή για όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του .
………………………………………………………………………………
MusicLibraryofGreece ‘LilianVoudouri’
www.mmb.org.gr/en

Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη δεν συμμερίζεται κατ’ ανάγκην τις θέσεις και απόψεις των κοινωφελών οργανισμών τους οποίους επιλέγει να χρηματοδοτήσει ή να ενισχύσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν συνάγεται αποδοχή των θέσεων και απόψεων αυτών από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, ως συνέπεια της κοινωφελούς του δράσης.

Ορκωτοί Λογιστές: RSM