ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Έτος:
2001
Κατηγορία:
Τέχνη και πολιτισμός
Δωρεολήπτης:
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ποσό:
€294.000

Σε ένα χώρο που συνταιριάζει τέλεια πανάρχαιους πολιτισμούς, με ιερά μνημεία της Χριστιανοσύνης, στον τόπο όπου μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος, έχει κτισθεί το Μοναστήρι που φέρει το όνομά του. Και σήμερα, ακόμη, το σημείο αυτό αποτελεί πόλο έλξης, τόσο για χριστιανούς , που έρχονται για να προσευχηθούν, όσο και για τους μουσουλμάνους.
Δεν θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερος χώρος για να στεγάσει τα ευρήματα, που φιλοξενούνται σήμερα στο Μουσείο. Τα θεμέλια του Μοναστηριού βρέχονται από τα νερά του Νείλου, που είναι ορατά στους υπόγειους χώρους του ναού, γεμίζοντας μαγεία και δέος τους επισκέπτες. Δίπλα ακριβώς από το Μοναστήρι, βρίσκεται το ιστορικό χριστιανικό νεκροταφείο του Καΐρου, που θυμίζει την παρουσία των Ελλήνων της Αιγύπτου. Ένας χώρος που πραγματικά δημιουργεί δέος στον επισκέπτη
Στο χώρο αυτό, την 1η Απριλίου 2001, εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο. Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη στήριξε τη δημιουργία του μουσείου προσφέροντας 294.000€.

Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη δεν συμμερίζεται κατ’ ανάγκην τις θέσεις και απόψεις των κοινωφελών οργανισμών τους οποίους επιλέγει να χρηματοδοτήσει ή να ενισχύσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν συνάγεται αποδοχή των θέσεων και απόψεων αυτών από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, ως συνέπεια της κοινωφελούς του δράσης.

Ορκωτοί Λογιστές: RSM