ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Έτος:
1996, 2021
Κατηγορία:
Άτομα με ειδικές ανάγκες
Δωρεολήπτης:
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»
Ποσό:
€2.426.325

Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου που θα γινόταν “ενα φιλόξενο σπίτι” γιά τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση και θα μπορούσε να στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους ήταν ένα μεγάλο,άπιαστο όνειρο .Ενα όνειρο που χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, 1.027.000ευρώ το 1996 έγινε πραγματικότητα. Αλλωστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες είχαν πάντα το ξεχωριστό ενδιαφέρον και την αγάπη της Λίλιαν Βουδούρη.

Τα χρήματα μαζί με το ποσόν που συγκεντρώθηκε από τον Τηλεμαραθώνιο του Mega γιά το σκοπό αυτό και είχε μεγάλη ανταπόκριση έκανα δυνατή την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού ονείρου και το 2001 εγκαινιάστηκε από τον ΠτΔ Κ.Στεφανόπουλο η “Πόρτα Ανοιχτή”. Ενα κτίριο που όχι μόνο καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές γιά την εξυπηρέτηση των ατόμων με εγκεφαλική παράλυση ,μεταξύ ων οποίων ειδική πισίνα γιά τη θεραπευτική κολύμβηση,αλλά αποτελεί και κόσμημα γιά την περιοχή.

Εξυπηρετούνται καθημερινά 250 άτομα ενώ από το 2005 λειτουργεί εξαθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,γιά τα παιδιά αυτά.

Το Ιδρυμα εκτός από την αρχική χρηματοδότηση συνέχισε να είναι αρωγός και χρηματοδότησε επίσης ,την αγορά τριών ειδικών λεωφορείων μεταφοράς των εξυπηρετουμένων και τα εξοδα λειτουργίας του ενός, μέρος των εξόδων γιά μία επιχειρηματική δραστηριότητα των εξυπηρετουμένων και μέρος του οικιακού εξοπλισμού της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Αριάδνη”.

1 Αγορά οικοπέδου –Συμμετοχή στην ανέγερση του κτηρίου   

2. Δύο Ειδικά λεωφορεία

3. Ειδικό λεωφορείο

4. Κάλυψη για 6 μήνες των εξόδων λειτουργίας ενός λεωφορείου

5. Αγορά ειδικών μηχανημάτων κατασκευής διαφόρων αντικειμένων από τους εξυπηρετούμενους

6. Εξοπλισμός  της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

………………………………………………………………………………………………………………………

www.eps-ath.gr

Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη δεν συμμερίζεται κατ’ ανάγκην τις θέσεις και απόψεις των κοινωφελών οργανισμών τους οποίους επιλέγει να χρηματοδοτήσει ή να ενισχύσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν συνάγεται αποδοχή των θέσεων και απόψεων αυτών από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, ως συνέπεια της κοινωφελούς του δράσης.

Ορκωτοί Λογιστές: RSM