ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Έτος:
2002
Κατηγορία:
Τέχνη και πολιτισμός
Δωρεολήπτης:
Ε.Κ.
Ποσό:
€1.086.000

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αρη Βουδούρη, το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε να αναλάβει την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στη γενέτειρά του, τη Σιάτιστα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του. Σε συνεργασία με τον Δήμο Σιάτιστας, επελέγη η ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου.

Πρόκειται για ένα κτήριο πολλαπλών χρήσεων, που θα έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, στη Σιάτιστα και γενικότερα στον νόμο Κοζάνης. Ένα τέτοιο Πολιτιστικό Κέντρο έλειπε από την περιοχή. Το κέντρο, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ξεκίνησε να κτίζεται το 2000, με χορηγία ύψους 1.086.000€ από το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Ο σχεδιασμός του κτηρίου έγινε με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να μην ξεφεύγει από τον παραδοσιακό χαρακτήρα των κτισμάτων του οικισμού της Σιάτιστας, και να μην υπάρχει ο κίνδυνος να αλλοιώσει την εικόνα της. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε ώστε το κτήριο να είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Πολιτιστικό Κέντρο περιλαμβάνει αίθουσα χωρητικότητας 300 ατόμων, στην οποία μπορούν να διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συνέδρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εχει επίσης προβλεφθεί η δημιουργία ενός τμήματος με τέσσερις αίθουσες που θα λειτουργεί ως ωδείο, καθώς και ένα ακόμη τμήμα που θα διατεθεί προς χρήση σε πολιτιστικούς ομίλους της πόλης.

Ευελπιστούμε ότι το έργο αυτό θα είναι ένα κόσμημα για τη Σιάτιστα, και θα συμβάλλει πολύ ουσιαστικά στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Μακεδονίας.

Το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη δεν συμμερίζεται κατ’ ανάγκην τις θέσεις και απόψεις των κοινωφελών οργανισμών τους οποίους επιλέγει να χρηματοδοτήσει ή να ενισχύσει με οποιονδήποτε τρόπο και δεν συνάγεται αποδοχή των θέσεων και απόψεων αυτών από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, ως συνέπεια της κοινωφελούς του δράσης.

Ορκωτοί Λογιστές: RSM