Αποστολή του προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στον Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία. Το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, στηρίζοντας το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, προσέφερε το απαιτούμενο ποσό για την αποπεράτωση του ξενώνα- καταφυγίου στον κατασκηνωτικό χώρο της Περδικόβρυσης Παρνασσού.
Η αποπεράτωση του ξενώνα στην Περδικόβρυση Παρνασσού, σε υψόμετρο 1.217 μ., ήταν ανάγκη και όνειρο είκοσι και πλέον χρόνων για τους υπεύθυνους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Το εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό και κατασκηνωτικό κέντρο της Περδικόβρυσης είναι ένας προσκοπικός χώρος με ιστορία που ξεπερνά τα 40 χρόνια: ένα κλιμάκιο της κεντρικής διοίκησης του ΣΕΠ επισκέφθηκε την περιοχή για πρώτη φορά το 1957.
Το καταφύγιο αποτελούσε επιθυμία χιλιάδων προσκόπων που πέρασαν από αυτό το εκπαιδευτικό Κέντρο . Ωστόσο, το κτήριο παρέμενε ημιτελές από το 1970 λόγω ελλείψεως πόρων. Το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, με μια χορηγία 58.600 € , έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί το έργο. Τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούλιο του 1999.
Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 24 προσκόπους, και τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι, ενώ δίνει στο ΣΕΠ τη δυνατότητα να φιλοξενεί περισσότερους από 1.000 συνολικά κατασκηνωτές και να τους προστατεύει απο ξαφνικές κακοκαιρίες. Εχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί και άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ΣΕΠ αξιοποιεί τον ξενώνα κατά τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας σε πολλά παιδιά τη δυνατότητα να ζήσουν κοντά στη φύση τις αρχές και τις εμπειρίες του προσκοπισμού .